De Dagelijkse Standaard: geen respect voor kritische lezer

Gepubliceerd op 12 april 2020 om 13:54

 

 

 

 Henk Witte                                                                              Dat de mensen bij De Dagelijks Standaard, het lijfblad van Baudet, zichzelf nog respecteren is wel heel bijzonder. Als Thierry Baudet nog enige oprechtheid in zijn donder heeft dan zou hij zich van dit medium moeten distantiëren. Het pijnlijke gebrek aan behoorlijke onderbouwing van deze vuur-spuwende berg onzin is zo overduidelijk dat hier niet van journalistiek kan worden gesproken, maar slechts van heilige huisjes dienende roeptoeters.

Neem het stukje van Frits Bosch met als kop ‘Coronavirus zet de turbo erop: links-fascistoïde massa-psychologie, massahysterie en massa-indoctrinatie’ Bosch vindt dat links uit is op een links-totalitaire wereld, maar heeft geen argumenten anders dan een verwijzing naar de LHTB-gemeenschap. Sinds wanneer bepaalt deze gemeenschap de linkse koers anders dan waar het eigen belang aan de orde is? Bovendien, beste Bosch, waarop baseert u dat alle LHTBers links zijn,  

Aardig is dit fragment van Bosch. Ik voeg daar mijn kanttekeningen tussen.

Ik heb eens gekeken welke bedrijven ‘diversity officers‘ hebben. Velen.”

'Velen', zegt Bosch hier om vervolgens een feitelijk overzichtje van ‘Velen’ achterwege te laten. Niet erg sterk.

Het fenomeen grijpt naarstig om zich heen. De officers zijn vooral vrouwen.

Weer geen voorbeelden. Niet van het naarstig om zich heen grijpen (waar dan), noch van ‘vooral vrouwen’. Wie zijn die vrouwen en in welke ondernemingen? Zwak meneer Bosch.

Ze zeggen LHBTIQ te willen bevorderen in het bedrijf, maar in feite gaan ze unisono op zoek naar vrouwelijke werknemers. Als ze die niet kunnen vinden (maar een man wel) dan blijft de vacature open.

Wat heeft het vorengaande te maken met het streven naar een links-totalitaire wereld?

De openheid waarmee ze spreken in de media is onthutsend en schaamteloos. Het slaat de bijl aan de wortel van onze liberale arbeidsmarkt. Het is zo racistisch en fout als maar enigszins kan. Totalitarisme ten top, maar ondersteund door de CEO. De trend leidt op alle gebieden (zelfs de IT!) naar een totalitaire samenleving. Corona zet de turbo erop.

Weer geen voorbeelden van deze quasi journalist.

Bosch noemt het selecteren op geslacht fascistoïde. Toe maar. Beste meneer Bosch. Selecteren op geslacht gebeurt al eeuwen. In uw optiek  zou de hele Katholieke kerk fascistoïde zijn en hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de SGP. Van u mogen dus de vrouwen geen gelijkwaardige en gelijkaardige positie verwerven.

Want de uiterste consequentie is dat eenieder die zich aan LHBTIQ wil onttrekken, met geweld gecon-fronteerd wordt.

In vredesnaam Bosch, waar baseer je dat toch op?

Het artikel van Bosch is langer maar de rode draad blijft het gebrek aan onderbouwing. Op enig moment haalt Bosch een door hem geschreven boek aan. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het hele artikel niet meer is dan een kapstokje voor dat boek. De door hem geproduceerde rotzooi is bijzaak, zijn lezers zijn waarschijnlijk niet kritisch. 

 

Maar wat in het hele verhaal nog het ergst is en dat heeft Frits Bosch in zijn onbenulligheid misschien niet eens in de gaten is dat hij voeding geeft aan discriminatie van de LHTB-gemeenschap. Kwalijk.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.