Hoe staat het met de intelligentie van het C.D.A.?

Gepubliceerd op 21 mei 2020 om 17:39

Henk Witte   

 

                                                                                                                                                                                          Weet u,  ik vind één CDA al moeilijk te verteren,  maar twee?! En toch, ik zal met die realiteit moeten leven. Nou is het gelukkig zo dat het merendeel van de Nederlanders daar niet al te veel struggels mee hoeft te hebben, maar je zult maar in Brabant wonen. Dan krijg je het toch Spaans inquisitoir benauwd. Gelukkig maar dat anno 2020 die door de Katholieken geïnitieerde inquisitie niet meer bestaat, maar ik stel me voor dat het voor de Brabander weinig verschil maakt. Of je nou lichamelijke gevierendeeld wordt of geestelijk wordt gespleten, het voelt in beide gevallen echt niet lekker.

De voorzitter van het CDA is duidelijk, althans voor een CDA-er, want die houdt immers toch altijd de deuren open, meest wijd. Als die man, zijn naam is Ploum, Rutger Ploum, zegt dat hij niet verwacht dat CDA en FvD landelijk gaan samenwerken dan zitten daar meer weggelaten “maren” in die uitspraak dan de woorden die wel uit zijn mond kwamen. Want natuurlijk houden de rentmeesters van de politiek de deuren open en natuurlijk gaan zij wel met het FvD regeren zodra zich het minste excuus aandient. Waar maar enigszins mogelijk zullen ze zich weer in de macht willen wentelen, al moet het met de tegen het fascisme aanleunende grootgevallen ijdeltuit Baudet zoals ooit ook de democratie en rechtsstaat ondermijnende Wilders een welkome partner was.

Intussen zitten ze er in Brabant wel behoorlijk mee in hun maag, want de beide bestuurslagen, Rijk en provincie mogen dan nog zo autonoom zijn, stemmen op het landelijk CDA voelt toch ongetwijfeld bij vele wat meer principiële CDA-er, want die zijn er nog een paar,  als een onderschrijving van die samenwerking. Gelukkig maar dat de verkiezingen voor de Provinciale Staten nog een tijd op zich laten wachten. In die tijd heeft het CDA zonder twijfel alweer het hoofd gestoten. Want dat daar de intelligentie omgekeerd evenredig is aan de machtswellust heeft het congres van oktober 2010 overduidelijk aangetoond.  


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.